Home » Tehnologija » Windows 10 instaliran na više od 400 hiljada uređaja

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

windows 10Microsoft je nedavno predstavio Windows 10 kao svoj najbrži operativni sistem, čije je instaliranje do danas ostvarilo preko 400 hiljada ljudi, a ta impozantna brojka raste i iz dana u dan. U prilog tome ide i činjenica da su svi korisnici koji su imali Windows 7/8/8.1 dobili priliku da u prvoj godini izadavanja ovog programa besplatno nadograde novi operarativni sistem Windows 10.

Microsoft je nedavno predstavio Windows 10 kao svoj najbrži operativni sistem, čije je instaliranje do danas ostvarilo preko 400 hiljada ljudi, a ta impozantna brojka raste i iz dana u dan. U prilog tome ide i činjenica da su svi korisnici koji su imali Windows 7/8/8.1 dobili priliku da u prvoj godini izadavanja ovog programa besplatno nadograde novi operarativni sistem Windows 10.

U toku ove godine, tačnije od jula mjeseca ova mogućnost više ne postoji, ali Windows 10 može da se kupi po ceni (zavisno od verzije) u srednjoj vrednosti od oko 100 e (koliko otprilike košta prosečna home verzija).

windows 1

Jedan veliki procenat korisnika nije nadograđivao svoj stari operativni sistem, i to sve do zadnjeg trenutka dokad sam Microsoft iste nije požurio tako što je prekinuo besplatnu ponudu. U pravilu, svi oni koji su ovaj novi operativni sistem koristii više od 28 dana predstavljajuaktivne korisnike.

Razlog zbog kojeg su se neki korisnici vraćali na stari operativni Microsoft paket ili do zadnjeg nisu hteli da instaliraju novi, bili su manji problemi u korištenju Skype programa, a sa Windows-om 10. Iako je nezvanična informacija, u Velikoj Britaniji je negde oko 12% korisnika vratilo se na stari operativni sistem Windowsa upravo zbog ovog problema. Ukoliko imate instaliran operativni sistem Windows 10 i naiđete na bilo kakav problem, možete da se obratite ovde: servis računara Beograd, a tu možete da i instalirate novi Microsoft paket.

windows 2

Microsoft je takođe najavio još jedno novo sigurnosno rešenje koje je namenjeno za Edge preglednik, a to je Windows Defender Application Guard. Ovakvo rešenje ima cilj da spreči prodor svih „zloćudnih“ softvera čija je namena krađa podataka ili kompromitovanje sigurnosne mreže. Sa Windows Defender Applicatio Guard bilo koji tzv. Zloćudni softver biće izbrisan iz memorije nakon što korisnik izađe iz preglednika.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>