Home » Turizam » Kolarbyn Eco-lodge – Odmor od urbanog života

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ukoliko ste ste umorni od gradske vreve, mobilnih pametnih uređaja, interneta, televizije, onda ćete svakako razmotriti ovu neobičnu ponudu. Naime Kolarbyn Eco-lodge je hotel koji se nalazi u Švedskoj i ono što je sigurno ako se odlučite za ovakav tip odmora to je onda činjenica da ćete biti daleko od bilo kojeg grada i bilo čega što je povezano sa savremenim, civilizovanim životom.

stf-kolarbyn-eco-lodge 2

Ako se opredijelite za ovaj hotel zaboravite na bilo kakav ugođaj. Čitaćete uz svijetlost svijeća, svoje obroke pripremati za logorskom vatrom, a slobodno vrijeme i obilaske koristićete za ribolov i lov, prava prilika da se osjetite kao pravi čovjek koji živi sa prirodom i u prirodi. Upoznaćete se sa biljnim i životinjskim svijetom, a poslije napornog dana zaboravite na topao tuš ili kupku. Osvježenje ćete naći tek u lavoru pored jezera ili rijeke.

Umjesto diskoteka i noćnog života, socijalne aktivnosti biće usmjerene za druženje pored logorske vatre i priče koje se tad pričaju u krug. Nema kocke, kina, alkohola i zadimljenog prostora niti mamurluka. Buđenje u ranu zoru i odmah rane aktivnosti. Ako odaberete trodnevni aranžman koji oni nude imaćete priliku da cijepate i sakupljate drva za ogrev i to potpuno besplatno.

Kolarbyn Eco-lodge 2

Ono što je bitno napomenuti jeste i činjenica da ovo zadovoljstvo nije besplatno. Čak štaviše za noć u ovom “luksuznom” hotelu izdvojićete oko 160e. E, sada ono što odmah svima nama, pogotovo ako ste sa Balkana padne na pamet jeste pitanje: “Ko bi sa iole malo razuma izdvojio 160e za noć u šumi uz besplatno cijepanje drva?”. Za 160e možete sebi obezbijediti čitav šator sa svom pratećom opremom, gorivo plus sjekiru i otići u bilo kakvu šumu koju imate u blizini i provesti isto ovako vrijeme. Ukoliko budete cijepali drva za ogrjev moguće je da ćete nešto i zaraditi.

No, eto ovo može da bude i pouka za sve nas, pa tako ako imate nekog imanja u divljini, vrijeme je da otvorite hotel pod zvijezdama i možda i zaradite. Kolarbyn Eco-lodge

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>