Home » Uncategorized » Istina o elektonskoj cigareti

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

ecigUpotreba elektronske cigarete ne razlikuje se mnogo od upotrebe klasične duvanske cigarete. Njen izgled i okus prilagođeni su klasičnoj cigareti, a ujedno i sam užitak je isti. Ono što je drugačije, a ujedno i najbitnije jeste ono što se nalazi unutar ovog revolucionarnog proizvoda, koji sve više sa scene potiskuje klasičnu cigaretu.

Upotreba elektronske cigarete ne razlikuje se mnogo od upotrebe klasične duvanske cigarete. Njen izgled i okus prilagođeni su klasičnoj cigareti, a ujedno i sam užitak je isti. Ono što je drugačije, a ujedno i najbitnije jeste ono što se nalazi unutar ovog revolucionarnog proizvoda, koji sve više sa scene potiskuje klasičnu cigaretu.

ec

E-cigareta predstavlja proizvod koji je najnoviji proizvod mikroelektroničke tehnologije. Sastavljena je od sledećih elemenata:

  • njeno telo sastoji se od komore za raspršivanje, elektroničkog kontrolera, te litijumske baterije koja je punjiva
  • prednja strana e-cigarete sadrži svetleću LED diodu koja kada se koristi svetli (podsećajući na žar cigarete)
  • komora za raspršivanje (najvažniji deo e-cigarete), koja stvara maglu koja liči na dim obične cigarete, nastaje kao posledica otapanja, grejanja i raspršivanja nikotina koji se nalazi u refilu (kada se udahne korisniku pruža isti užitak kao i tradicionalna cigareta, ali ono što je najbitnije jeste da nema negativnih posledica

Prilikom korištenja elektronske cigarete identičan je užitak u svakom mogućem smislu kao kod klasične duvanske tradicionalne cigarete, a para (prividni dim) koja nestaje u samo nekoliko sekundi ne smeta pasivnim pušačima.

eci

Sigurnost elektronske cigarete je nešto čime se u poslednje vreme bavi veliki broj naučnika i istraživača koji dolaze do rezultata da je upotreba elektronske cigarete nesumnjivo zdravija u odnosu na klasičnu duvansku cigaretu. Ona poseduje samo vodenu paru, a nikotin kao i miris duvanu pružaju identičan ukus kao i klasične cigarete. Takođe, nemoguće je dobiti trovanje nikotinom jer ima ugrađen elektornski sigurnosni sastav koji je napravljen tako da se automatski isključuje ako se dozira inhalacija koja traje više od osam sekundi, odnosno ako se inhalira veća doza u kratkom vremenskom periodu. Isto tako, nivo nikotina koji se udiže znatno je manji u odnosu na nikotinsku cigaretu.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>